Op 03 September 2002 heb ik een zwaar motorongeluk gehad op de Rijksweg N250 tussen Den Helder en afslag De Kooy (afslag Rafelijncentrum). Na dit ongeval heb ik 1 maand in het Gemini ziekenhuis gelegen en 6 maanden Revalidatiecentum Heliomare in Wijk aan Zee. Bij het ongeval heb ik diverse botbreuken opgelopen, maar het ernstigste van alles was wel een verlamde rechterarm wat ze noemen een Plexus Brachialis. Ik schrijf dit verhaal om misschien met mensen in contact te komen die hetzelfde zijn overkomen en een plexus hebben opgelopen. Als je in contact met mij wil komen mail me dan. Info@lamsfus.nl

 

(klik op de foto voor een vergroting)

28-07-2008

Na 6 jaar weer terug op de motorfiets.


Mijn naam is Jeffrey Lamsfus en ik ben na 6 jaar weer begonnen met motorrijden. Ik had inmiddels mijn motorrijbewijs alweer 16 jaar toen ik op een bewuste mooie nazomerse dag 4 September 2002 werd geschept door een automobilist die mij tegemoet reed langs het kanaal en linksaf sloeg. "Nooit gezien" werd er gezegd.

Al met al heb ik 1 maand in het ziekenhuis van Den Helder gelegen en 5 maanden in het revalidatiecentrum Heliomare Wijk aan Zee doorgebracht. Vanuit Heliomare ben ik doorgestuurd naar een neuroloog in Leiden. Daar hoorde ik dat ik ook nog een plexus brachialis had...

Daar gaat je geregelde leventje. Gezin, 1 dochter, vrouw 7 maanden zwanger van de 2e, werkte in de offshore en was muzikant (speelde gitaar). In 2008 ben ik lid geworden van de Roadrunner. Het begon dus eigenlijk alweer te kriebelen. Op 2 februari 2008 ben ik naar de motorbeurs in Utrecht gegaan, omdat ik wist dat MMVG daar een stand had. Ik was nieuwsgierig hoe het allemaal in zijn werk ging en wilde uitvinden of opnieuw motorrijden ook iets voor mij was. Na een informatief gesprek op de beurs zou men een uitnodiging voor een zgn. zittingdag sturen naar mijn huis.

Zo'n dag was op 04 maart. Ik die dag naar de zittingdag bij MMVG in Assen (www.mmvg.nl) met mijn vrouw, een kopie van mijn voormalig motorrijbewijs (die ik gelukkig nog had), een eigen verklaring en mijn orthese die ik al had. Ik was al bekend met Stel orthopedie in Vries. Wilfred Mijnheer heeft voor mij in 2004 een orthese gebouwd. Omdat ik voor mijn ongeval aan mountainbiken deed was ik voor een orthese hier beland.

Ik werd opgevangen door Rob Janssen van MMVG en Helmut van der Smitte van het CBR. Alles werd doorgesproken en mijn orthese werd getest. Omdat de orthese goed zat kon ik beginnen met lessen.

Op 14 maart om 12.00 uur kreeg ik mijn eerste 3 lessen van Theo Koops. Theo heeft eerst alle bedieningen uitgelegd. Daarna sprong hij achterop en mijn eerste kilometers werden weer gereden. Dit was wel weer even wennen want wat Theo ook al zei, de handelingen die je vroeger hebt aangeleerd zitten in je hoofd. In de aangepaste uitvoering zit het gas links, de koppeling op je duim en de rem op de plaats van de koppeling. Daarna nam Theo plaats op zijn eigen motor en gingen we naar een industrieterrein waar de bijzondere verrichtingen werden gedaan.

Op woensdag 16 april 16.00 uur mijn laatste les gehad en meteen erachteraan is de test door Helmut van der Smitte van het CBR afgenomen. Inmiddels had ik ook al een motor gekocht, een Kawasaki VN 900 Custom, die ik op de dag van de test gelijk meenam op een aanhanger en bij Rob achterliet om aan te laten passen.

28 juli de grote dag. Mijn motor opgehaald op de aanhangwagen. Ik ben nu mijn kilometertjes er weer rustig aan het opzetten met bijvoorbeeld de woensdagavond ritten.

Langs deze weg wil ik ook het voltallige team van MMVG bedanken voor het begeleiden en het ombouwen van mijn motor. Als je nog vragen hebt over dit verhaal, kun je me altijd mailen of kijk eens op www.mmvg.nl. Een uitgebreide website met wat ze doen en kunnen.

m.vr.g Jeffrey Lamsfus.