Boemboe Bali

Ingredienten:
1 pond varkensvlees
2 uien
2 teentjes knoflook
2 kemiris
½ tl. kunjit
½ tl. laos of een schijfje
½ tl. sereh of een paar blaadjes
½ tl. jahe of een klein stukje
½ el. ketoembar
2 el. slaolie
een stuk santenblok
peper
zout


Snijd het vlees in stukken van 2x2 cm. Verhit de olie en fruit de fijn gemaakte kruiden aan. Als de uien glazig zijn het vlees toevoegen en rondom dicht laten schroeien. Blus het af met ± ½ liter water en laat het geheel op een klein vuur een half uurtje sudderen. Men moet goed opletten dat het water niet verdampt, anders voorzichtig wat vocht bijgieten. Als het vlees gaar en zacht is de santen toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Bij het opdienen kan men er voor de sier nog wat fijngesneden lombok overheen strooien.