Kue Lapis

Ingredienten:
¾ ltr. water
1/3 blok santen
2 bladen daon pandan
250 gr. rijstbloem
100 gr. maizena
300 gr. suiker


Breng het water aan de kook en smelt hierin de santen tot het opgelost is. Leg dan de pandanbladeren erbij en voeg de suiker toe en haal het van het vuur. Los de rijstbloem en maizena op in wat koud water en voeg het bij de opgeloste santen. Blijven roeren tot het dik wordt en gaar. Dit kan men zien als het wat glazig en van dof weer glimmend wordt. Verdeel het mengsel over 2 pannen. Voeg aan een helft wat rozenstroop toe of rode kleurstof. Neem een schaal met een opstaande rand, vet die in met een dun laagje olie. Giet dan de pudding laagje voor laagje, om en om rood en wit, in de schaal. Laat het goed afkoelen en snij het daarna in punten.
Ook is het mogelijk om de pudding in dunne reepjes te snijden. Strooit men er dan geraspte klapper overheen dan heet de koek "Kue centil".