Lontong santen (burasa)
Aantal personen: 24

Ingrediënten
3 kg rijst
4 dl santen
6 dl heet water
2 tl zout
2 pak pisangbladeren (in diepvriesvorm te koop in de Indonesische toko)

Bereiding:
Was de rijst, laat uitlekken en stort in een pan met dikke bodem
Voeg water, kokosmelk en zout toe en laat het op matig vuur koken
Laat het daarna op een laag vuur droogkoken onder af en toe omroeren
Laat afkoelen
Ontdooi de bananebladeren, neem ze af met een natte doek en scheur ze in stukken van 25 cm breed
Neem een bananeblad en rol er een koker van ongeveer 3 cm middellijn, sla een uiteinde naar binnen om en vul de koker met de rijst
Sla het andere uiteinde ook om en bindt het vast met dik garen in de lengte en in de breedte
Doe de rijstpakjes in een diepe pan, giet er heet water over tot ze onder staan en kook ze op matig vuur twee uur
Laat ze daarna afkoelen, pel de bananebladeren eraf en snij de stijf geworden rijstkoeken in stukjes van 1 cm
Koud opdienen