Lontongschotel
Aantal personen: 4


Ingrediënten
4 zakjes lontongrijst
Sajoer lodeh
Opor ajam
Sambal goreng telor
1 eetl seroendeng
2 eetl sambal goreng kentang
1 eetl sambal goreng ebbi
1 eetl abon
1 eetl boeboek lontong

Bereiding:
Kook de zakjes lontongrijst in 1 - 1 1/2 uur in ruim kokend water
Verdeel op een groot diep bord of langwerpige diepe schaal de blokjes lontong
Plaats in het midden een stuk kip van de opor ajam en een ei van de sambal goreng telor
Giet hierover de sajoer lodeh (niet te veel vocht, dat kunt u later alsnog toevoegen)
Leg eromheen; seroendeng, sambal goreng kentang, sambal goreng ebbi en abon
Strooi hierover 1 el boeboek lontong
Geef er eventueel sambal oelek en sambal badjak bij
Vergeet de kroepoek niet!