Opor ajam

Ingredienten:
1 kip
4 el. slaolie
6 rode uien (fijngesneden)*
2 teentjes knoflook*
2 tl. ketoembar*
½ tl. djinten*
6 kemiris*
½ tl. laos of 1 schijfje*
1 tl. peper
1 stukje trassie*
2 daon salam
2 daon jeruk purut
¼ blok santen
kaneel
suiker
pala (nootmuskaat)
cenkeh (kruidnagel)
zout


Snijd de kip in gelijke stukken. Doe de slaolie in een pan en fruit de uien en knoflook. Voeg daarna de met * gemerkte gemalen kruiden toe, laat de kruiden ± 5 min. even aan elkaar wennen. De kip rondom in de kruiden bakken. Afblussen met ½ ltr. water en de santen toevoegen. In een afgesloten pan de kip gaarsudderen. Soms kan het nodig zijn dat er wat vocht toegevoegd moet worden. Gedurende de laatste 10 min. de overige ingredienten toevoegen.

N.B. Dit gerecht kan ook van varkensvlees, rundvlees en tahu worden gemaakt.