Pindasauzen (Kacang saus)

Ingredienten:
1 pot pindakaas
2 el. margarine (geen olie)
2 teentjes knoflook
½ tl. trassie
½ tl. ketoembar
½ tl. jintan
2 el. dikke ketjap
1 tl. sambal
wat citroensap
zout


Smelt de margarine. De knoflook en trassie toevoegen en even aanfruiten. Voeg dan de pindakaas toe en goed roeren. Met wat water maakt men het op de gewenst dikt en op smaak met de overige kruiden.

De volgende ingredienten in de genoemde volgorde toevoegen:
1 el. olie
1 teentje knoflook
1 tl. sambal
½ pot pindakaas
2 kopjes water of melk
zout
ketjap (flinke scheut)
3 el. suiker
sap van ½ citroen of scheutje azijn
eventueel: peper
1 tl. paprikapoeder

voor een andere smaak:
1 tl. kentjur i.p.v. knoflook
stukje trassie