Roti kukus

Ingredienten:
4 eieren
2 kopjes kristalsuiker
4 kopjes zelfrijzend bakmeel of cakemeel
1/3 kopje 7-up
1 zakje vanillesuiker
zout


Klop de eieren met de suiker net zo lang totdat de suiker geheel opgelost is. Doe het zout door het meel en voeg kopje voor kopje de bloem toe. Elke keer moet de bloem geheel door de suikermassa gemengd zijn voordat men het volgende kopje toevoegt.
Zet ondertussen een rijststomer met water op en laat dit aan de kook komen. Bekleed de stomer met een theedoek of een andere doek. De randen van de doek moeten over de rand van de stomer komen. Voeg 7-up bij het meel en schep het voorzichtig goed door tot het een luchtig cakebeslag wordt. Giet het beslag in de stomer, doe ook een doek om de deksel van de pan en zet de stomer in de pan met kokend water. De onderkant van de stomer mag het water niet aanraken. Sluit het goed af; er mag zo weinig mogelijk stoom ontsnappen. Stoom 15 min. op groot vuur en 15 min. op klein vuur. Stort de koek op een bord en snij ze in punten. Deze koek is ook lekker als hij warm is, maar wordt meestal koud gegeten.